Welke koekjes passen bij de thee?

Welke koekjes passen bij de thee?

Zelfs de meest fanatieke koffiedrinkers geven toe dat ze een zwarte drank niet in elke situatie functioneert. Een beetje zwart in de ochtend is prima, maar het is nauwelijks geschikt voor de middag- en avonduren. Op dit tijdstip is het veel beter om een kopje hete, aromatische thee te drinken. Sommige mensen drinken helemaal geen koffie – sommigen houden niet van de smaak, en anderen moeten zich om gezondheidsredenen een dosis cafeïne in hun kop ontzeggen. Zelfs als u zich een leven zonder koffie niet kunt voorstellen, is het de moeite waard een goede kop thee bij de hand te hebben om aan gasten te serveren of om te drinken wanneer u ‘s avonds zin hebt in een verwarmend drankje.

Regels voor uw gasten

Wat we drinken of onze gasten serveren hangt af van wat voor lekkers we op tafel zetten. Er zijn enkele regels over wat voor lekkers we onze gasten serveren. Deze regels zijn misschien niet algemeen bekend of worden niet algemeen nageleefd, maar het is altijd goed om te weten dat er onder uw gasten iemand kan zijn voor wie deze regels belangrijk zijn. Bereid u daarom goed voor op uw bezoek en geef uw gasten de keuze. Koekje bij de thee?

Volgens het etiket mogen koekjes niet bij de koffie worden geserveerd – zandkoekjes en chocoladebonbons zijn voor zo’n gelegenheid het meest geschikt. Er zijn echter geen vergelijkbare tegenargumenten als het om thee gaat. Cake kan geserveerd worden bij een kopje thee, zelfs met slagroom.

Thee in Engeland

Wij kunnen ook het voorbeeld volgen van de Britten, voor wie het drinken van thee om vijf uur ’s middags een nationale traditie is geworden. Zij worden beschouwd als uitzonderlijke theeliefhebbers en theekenners. Ze drinken hun Five O’Clock Tea met verschillende ingrediënten, afhankelijk van het soort bijeenkomst. Bij de Light Tea worden kleine koekjes bij de thee geserveerd. Bij Cream Tea drinken de Engelsen thee met melk en eten ze koekjes met jam. Full Tea is zelfs een speciaal ritueel waarbij eerst sandwiches worden gegeten, dan koekjes en ten slotte gebak. In onze MomentBlend Webwinkel vindt u de beste thee soorten waaronder ook een typisch Engelse thee, genaamd English Gentleman, die u en uw gasten zullen betoveren met hun smaak en aroma.

Geef een antwoord

Snelle navigatie
×
Koop voor% left_to_free% meer en ontvang gratis verzending