21 Mei is de internationale dag van de thee

21 Mei is de internationale dag van de thee

In 2019 hebben de Verenigde Naties het verzoek van China ingewilligd om op 21 mei een officiële theedag in te stellen, gezien de waarde van thee voor veel landen. De VN heeft voorgesteld, om deze datum uit te roepen tot internationale theedag deze dag per land te vieren.

De VN houdt er rekening mee dat thee vaak bijdraagt tot het scheppen van werkgelegenheid in gebieden waar armoede en honger heersen. Ook draagt thee bij tot de emancipatie van vrouwen, die overwegend in deze sector werkzaam zijn. Verse thee groeit in gebieden die voor andere gewassen onbruikbaar zouden zijn, en is een van de meest bereide dranken ter wereld en een van de oudste. Thee wordt ingedeeld in zes soorten, afhankelijk van het oxidatie- en fermentatieproces.

Doel van de Internationale Theedag

Het doel van theedag is niet het promoten van de aankoop van thee op zich, maar om de bewuste consumptie, de economische, culturele en ecologische waarden van thee te verhogen. Ten behoeve voor gemeenschappen die getroffen zijn door armoede, voedseltekorten en ondervoeding.

Als u vandaag van uw favoriete thee nipt, neem dan even de tijd om met MomentBlend de reis van de beste thee terug te volgen. Zoek uit waar de bladeren voor dit brouwsel vandaan komen. Kom te weten hoe de theeplantages in dat land eruit zien of hoe uw thee wordt gemaakt. Stel uzelf een paar vragen: wie heeft deze plant waarvan ik thee drink geplant, wie heeft de bladeren geplukt en wie heeft ze bereid? Hoeveel krijgen deze arbeiders betaald? Neem even de tijd om de antwoorden op deze vragen te zoeken, net zoals zij de tijd namen om uw thee te maken. Na afloop zult u een kopje verse thee nog meer waarderen!

Geef een antwoord

Snelle navigatie
×
Koop voor% left_to_free% meer en ontvang gratis verzending